Avtobusne postaje

Avtobusne postaje

V podjetju Kovinc Ključavničarstvo že od leta 2000 izdelujemo in montiramo avtobusne nadstrešnice oziroma avtobusna postajališča različnih tipov dimenzij. V programu imamo 6 različnih tipov nadstrešnic in kolesarnico, ki se po velikosti modularno prilagodijo naročniku.

Tipi avtobusnih postaj

Ostalo za avtobusne postaje

Nadstrešnice so izdelane iz kakovostnih in konstrukcijsko stabilnih materialov. Možnost izdelave je iz nerjavnih materialov ali kovinske vroče pocinkane izvedbe ter prašno pobarvane po RAL-u v različnih barvnih odtenkih po želji stranke (zelena, bela, lešnik, črna…). Konstrukcija nadstrešnice je izdelana kompletno montažno, steklo je varnostno kaljeno, nosilci stekel so Al-u srebrno loksirani. Vsi vijaki za sestavo so iz nerjavečih materialov. Sedežna klop je v masivni izvedbi iz inox pločevine.

Kritina nadstrešnice v osnovni izvedbi je dvoprekatna UV odporna plošča v belo mlečni barvi.

Na steklih avtobusne postaje so opozorilni znaki za prepoved plakatiranja in za preprečevanje zaletavanja ptic v steklene površine nadstrešnice. Na predvidenih avtobusnih postajališčih naročnika nudimo tudi izvedbo gradbenih del (temelji, zaključni sloji, itd.), ki so potrebni za kompletno ureditev avtobusne postaje.

Našim naročnikom nudimo vso strokovno pomoč pri projektiranju in umestitvi nadstrešnic v urbani prostor na osnovi prometne zakonodaje.

Galerija slik

Pogosta vprašanja

 • Ali lahko naredite avtobusno postajo glede na naše zahteve?
  Da, avtobusno postajo vam lahko naredimo tudi glede na vaše zahteve, če imate idejno zasnovo arhitekta.
 • Izdelujete tipske avtobusne postaje ali po naročilu?
  Ponujamo 6 tipskih avtobusnih postaj, vendar vam lahko izdelamo avtobusno postajo tudi po naročilu.
 • Ali imajo vaše avtobusne postaje CE oznako?
  Da, naše avtobusne postaje imajo CE oznako.
 • Koliko tipov avtobusnih postajališč imate v vašem programu?
  V našem programu imamo 6 standardnih avtobusnih postajališč, ki so tipska in večinoma že vgrajena po občinah v Sloveniji.
 • Ali lahko za posamezno občino naredite tudi individualni tip avtobusnega postajališča?
  V kolikor ima občina idejno zasnovo arhitekta, je tudi ta možnost izvedljiva.
 • Ali se lahko v avtobusne postaje vgradi tudi fotovoltaične module za luči in pametne inštalacije, v kolikor ni v bližini priklopa na električno omrežje?
  V povezavi z našimi zunanjimi partnerji lahko v avtobusne postaje vgradimo tudi fotovoltaiko, led luči in pametne inštalacije, tudi kadar v bližini ni električnega priključka.
 • Kolikšna je okvirna cena za dvomodulno avtobusno postajališče z stranicami iz stekla?
  Informativna cena za dvomodulno avtobusno postajališče z bočnima steklenima stranicama je cca med 3.500,00 in 6.000,00 EUR vključno z montažo. Za več informacij nas kontaktirajte.
 • Ali nudite tudi montažo avobusnih postajališč?
  Za vsa avtobusna postajališča nudimo tudi zanesljivo in kvalitetno montažo.
 • Ali je montaža v ceni avtobusnega postajališča?
  Pri izdelavi ponudbe je vedno zajeta tudi montaža, ki pa je odvisna od tipa, velikosti in števila avtobusnih postajališč v posamezni občini in oddaljenosti montaže od kraja našega podjetja.
 • Ali v sklopu avtobusnih postajališč ponujate tudi ostalo urbano opremo?
  V sklopu avtobusnih postajališč ponujamo tudi opremo, kot so klopi, koši, table za vozne rede in ostala sporočila, svetlobne vetrine, table z napisi postajališč ipd.
 • Ali v podjetju izdelujete tudi tipske kolesarnice?
  Da, izdelujemo tudi tipske kolesarnice. Lahko pa vam po želji v vsak tip avtobusne nadstrešnice montiramo univerzalna inox stojala za kolesa.