Cevni laser Lasertube LT8

Adige Lasertube LT8

Za cevni laser Lasertube LT8 s 3D-tehnologijo je značilna izredna fleksibilnost, natančno in kakovostno lasersko rezanje ter široko področje uporabe. Z LT8 lahko obdelujemo cevi s premerom od 18 do 220 mm, do teže 28 kg/m.

Stroj za laserski razrez cevi je opremljen s 3D-glavo, ki nam omogoča tudi razrez odprtih in specialnih profilov, posnemanje robov in predpripravo na varjenje.

Avtomatizirano nakladanje in razkladanje cevi stroj uvrščata v sam vrh tehnoloških rešitev, ki je na področju laserske tehnologije brez primerjave.

Tehnologija priprave dela in način programiranja nam ponujata avtomatsko gnezdenje elementov. To občutno zmanjša odpad in optimizira čas izdelave.

Stroj avtomatsko predlaga nastavitev parametrov rezanja in hitrosti podajanja cevi. Operater nastavitve pred izvedbo preveri in po želji doda določene rešitve.

LT8 je opremljen na eni strani z avtomatskim zalogovnikom, ki lahko sprejme 5.000 kg cevi, na drugi strani pa s sistemom za ročno nakladanje cevi. Avtomatski zalogovnik že med rezanjem pripravlja cevi tako, da skrajša izdelavni
čas.

Za programiranje uporabljamo programsko opremo Artube CAD-CAM, ki je primerna za hitro programiranje kompleksih izdelkov. S pošiljanjem programskih datotek lahko še bolj izkoristimo potencial, ki ga ponuja LT8.

Območje delovanja okroglih cevi min. Ø 18 mm - max. Ø220 mm
Območje delovanja kvadratnih in pravokotnih cevi max. 200 x 200 mm
Možnosti obdelave materialov jeklene, aluminijaste in nerjavne cevi ter profili
Najmanjša dolžina obdelovanca min. 100 mm
Numerični sistem Simens 840 D Solution Line
Moč laserskega agregata 3000 W
Upravljanje avtomatsko
Največja teža obdelovanca 28 kg/m
Največja dolžina obdelovana 6500 mm

Galerija slik