ELCOND Ingeniring, d.o.o.

Za podjetje ELCOND Ingeniring, d.o.o. izdelujemo kovinsko opremo za elektrifikacijo železnic.

»Pred šestimi leti smo kot dobavitelj kovinske opreme za vozno mrežo slovenskih železnic iskali izdelovalca na domačem trgu, ki bi nadomestil izdelovalca iz Italije. Po pregledu referenc in opremljenosti smo se odločili za renomirano kovinsko predelovalno podjetje Kovinc,d.o.o. iz Lahovč v občini Cerklje n/G. V tem večletnem obdobju se je podjetje izkazalo kot zanesljiv partner s pričakovano kvaliteto in roki izvedbe, tako, da bomo partnerstvo pri izdelavi kovinske opreme za potrebe slovenskih železnic gojili tudi v bodoče.«

Podjetje ELCOND Ingeniring, d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1998. Glavna dejavnost podjetja ELCOND Ingeniring je inženiring in trgovina s področja elektrifikacije in tehnologij za železnice, kot:

  • Materiali in oprema za potrebe železnic in elektroenergetike
  • Projektiranje s področja elektrotehnike
  • Inženiring

S podjetjem ELCOND Ingeniring smo v letu 2009 pričeli sodelovati na področju proizvodnje kovinskih elementov, ki se uporabljajo za izvedbo in obnovo elektrifikacije vozne mreže Slovenskih železnic.

Proizvodnja obsega vse vrste drogov za vozno mrežo tipa M in LS ter sidrna in pritrdilna oprema, kakor tudi nosilniki voznega voda.

V procesu proizvodnje se strogo uporabljajo zahtevani materiali, tehnologija obdelave pa vključuje laserski razrez cevi, laserski razrez pločevine, razrez profilov, ročno in robotsko varjenje ter krivljenje cevi!

Opravljene storitve

Galerija slik