Zeleno podjetje: Kovinc

Zeleno podjetje

V podjetju Kovinc se zavedamo, da je, poleg zagotavljanja kvalitetnih izdelkov in storitev, pomembna tudi skrb za ohranjanje okolja in narave.

Skrb za okolje se začenja z majhnimi koraki in vsak prispevek je zelo pomemben, zato smo že pred časom pričeli z ločenim zbiranjem odpadkov. To je proces, ki ne zahteva veliko – potrebne je le nekaj pozornosti in organizacije.

Sončna elektrarna in e-polnilnica

Ne dolgo nazaj smo uvedli e-poslovanje, saj želimo zmanjšati rabo papirja. Pri tem smo se dotaknili tudi naših kupcev in dobaviteljev, saj račune pošiljamo in prejemamo le v elektronski obliki.

V letošnjem letu pa smo se odločili tudi za investicijo v zeleno energijo in na proizvodnih objektih postavili sončno elektrarno v velikosti 169 kWp. S to investicijo želimo zmanjšati ogljični odtis podjetja, povečati stabilnost pri oskrbi z električno energijo, prihraniti pri energetskih stroških in s tem ostati konkurenčni na trgu.

Evropska unija: Kohezijski sklad

Operacijo »Nakup in postavitev sončne elektrarne« sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada.

Na dvorišču smo postavili tudi e-polnilnico in kupili električni avto.