Ročno varjenje

Natančno. Prilagodljivo. Hitro. Ugodno.

Ročno varjenje

Ročno varjenje je najbolj vsestranski in preprost postopek. Uporablja se za varjenje skoraj vseh materialov (Inox, Alu, Fe) za izdelavo od najmanj do najbolj zahtevnih zvarov. Varjenje lahko poteka v obratih ali pa na prostem. Najbolj pogosti načini varjenja so MAG, MIG, TIG in točkovno varjenje.

Za varjenje imamo odobrene varilne postopke (WPQR), vseskozi je najmanj 25-30 varilcev certificiranih v skladu z ISO 9606-1. Kakovost varjenja zagotavljamo v skladu z najvišjimi zahtevami po EN ISO 3834-2. Kontrolo izvaja certificirano osebje za vizualne preiskave (VT).

Ročno varjenje je kljub siceršnji avtomatizaciji v ključavničarstvu in kovinski industriji še vedno nepogrešljiva metoda dela. Res je, da so marsikateri proces roboti precej poenostavili, a v vsem vendarle ne morejo zamenjati človeka. Kadar so izdelki specifični ali je potrebno variti unikatne izdelke oziroma manjše število izdelkov, je ročno varjenje še vedno najboljša rešitev.

Zanimivosti o ročnem varjenju na našem blogu

Video galerija

Ročno varjenje po MIG/MAG metodi

MIG in MAG varjenje se uporabljata predvsem v industrijski proizvodnji ter pri izdelavi jeklenih konstrukcij.

Ročno varjenje po TIG metodi

TIG varjenje je postopek obločnega varjenja z netaljivo volframovo elektrodo v zaščitenem okolju.

Galerija slik

Pogosta vprašanja

 • Ali lahko pri ročnem varjenju dosežemo ponovljivost?
  Ponavljivost sicer lahko dosežemo, vendar je le-to doseči težje kot pri robotskem varjenju.
 • Po kakšnih postopkih izvajate ročno varjenje?
  MIG varjenje, MAG varjenje, točkovno varjenje, pulzno varjenje, TIG varjenje.
 • V čem je prednost ročnega varjenja pred robotskim?
  Kadar so izdelki specifični ali je potrebno variti unikatne izdelke oziroma manjše število izdelkov, je ročno varjenje še vedno najboljša rešitev.
 • Koliko A-testiranih varilcev imate?
  V podjetju imamo med 25 in 30 certificiranih varilcev.
 • Ali imate za varjenje odobrene varilne postopke?
  Za varjenje imamo odobrene varilne postopke (WPQR), vseskozi je najmanj 25-30 varilcev certificiranih v skladu z ISO 9606-1. Kakovost varjenja zagotavljamo v skladu z najvišjimi zahtevami po EN ISO 3834-2. Kontrolo izvaja certificirano osebje za vizualne preiskave (VT).

Ročno varjenje opravljajo certificirani varilci

Pri nas imamo na voljo ekipo 25-30 varilcev, ki so strokovno usposobljeni in imajo pridobljene certifikate v skladu z direktivo ISO 9606-1, kar pomeni, da se lahko spopademo tudi s tistimi izzivi, ki so še posebej zahtevni. Ročno varjenje je včasih potrebno na terenu, pri postavljanju kovinskih konstrukcij, seveda pa gre v večini primerov za naročila, za katera se varjenje opravi znotraj naših proizvodnih delavnic. Ne glede na to, ali so popolnoma butična ali neverjetno inovativna, vedno najdemo pravo rešitev.

Nudimo vam varjenje po različnih postopkih, ki jih po potrebi dopolnimo tudi z uporabo sodobnejših tehnologij, na našo podporo pa lahko računate vse od načrtovanja do končnega izdelka oziroma montaže.

Prav tako vam nudimo varjenje vseh vrst, tako v prosti atmosferi kot v zaščitenem okolju. Pozanimajte se za obločno varjenje, industrijsko TIG varjenje ter MIG varjenje z zaščito z argonom oziroma helijem, ter MAG varjenje. Tako kot za ročno varjenje z oblokom, vam zagotavljamo tudi najvišjo kakovost točkovnega varjenja.