Robotsko varjenje - prednosti

7 prednosti robotskega varjenja

Naše podjetje se lahko pohvali z dolgoletno tradicijo strojne obdelave kovin. Ker nenehno vlagamo v opremo in razvoj, smo postali konkurenčno mednarodno delujoče podjetje. Znani smo po odlični organizaciji, ažurnosti, strokovnosti in prilagodljivosti. Strankam s svojim bogatim znanjem in izkušnjami ponujamo izdelke ter storitve najvišje kakovosti. Delovanje podjetja ves čas temelji na trajnem izboljševanju proizvodnega procesa in vpeljevanju sodobnih tehnologij.

Med mnogimi storitvami, ki jih ponujamo, sta tudi ročno in robotsko varjenje. Ročno varjenje je kljub siceršnji avtomatizaciji v kovinski industriji še vedno nepogrešljiva metoda, saj roboti v vsem vendarle ne morejo zamenjati človeka. Ročno varjenje je še posebej dobrodošlo, kadar so izdelki specifični in je potrebno variti unikatne izdelke oziroma manjše število izdelkov. Roboti prav tako ne morejo zagotoviti varjenja na terenu.

Seveda pa ima robotsko varjenje v primerjavi z ročnim tudi številne prednosti. V nadaljevanju vam predstavljamo sedem najpomembnejših.

1. Hitrost

Z robotskim varjenjem prihranimo veliko dragocenega časa, saj delo poteka avtomatizirano in mnogo hitreje. Robotski varilni sistem nam zato zagotavlja znatno povečanje proizvodnje.

2. Natančnost

Robotski varilec Motoman HP20-6, ki ga uporabljamo v našem podjetju, je pri svojem delu izjemno natančen. Posledično se zmanjša potreba po dragih predelavah.

3. Ponovljivost

Ročno varjenje od delavcev zahteva visoko stopnjo usposobljenosti in koncentracije za doslednost in ponovljivost. Robotski varilec s tem nima težav, saj lahko neprekinjeno opravlja enak cikel varjenja – 24 ur na dan, sedem dni v tednu.

4. Prilagodljivost

Robotski varilec je zaradi številnih možnosti namestitve izjemno prilagodljiv. Lahko ga namestimo na tla, strop ali linearno enoto. Zaradi velike prilagodljivosti so prostorske zahteve manjše.

5. Produktivnost

Zaradi izjemne hitrosti varjenja z robotom se močno poveča naša proizvodnja izdelkov. Z varilnim robotom pridobivamo na produktivnosti ob sočasnem dvigu kakovosti varjenja.

6. Stroškovna učinkovitost

Varilni robot povečuje proizvodne zmogljivosti in znižuje stroške proizvodnje. Ker so stroški nižji, so nižje tudi cene končnih proizvodov. Tako lahko zagotovimo visoko kakovost po konkurenčnih cenah.

7. Varnost

Motomanov varilni robot nam omogoča, da smo pri delu varni pred škodljivimi vplivi. Obenem nam omogoča zmanjšanje števila nesreč delavcev v industriji kovinskih izdelkov.

Varjenje z robotom Motoman je torej hitro, natančno, ponovljivo, prilagodljivo, produktivno, stroškovno učinkovito in varno. Robot zmanjšuje dobavne roke, zagotavlja visoko kakovost ter boljšo učinkovitost samega procesa varjenja, zaradi česar vam lahko ponudimo končne izdelke po nižjih cenah.

Za več informacij v povezavi z robotskim varjenjem in drugimi storitvami, ki vam jih ponujamo, nam lahko pišete na: info@kovinc.si. Prepričani smo, da lahko ugodimo vsem vašim željam in zahtevam s področja strojne obdelave kovin.