Certifikat ISO 14001:2015

ISO 14001
Datum prve odobritve: 4. 10. 2016
Veljavnost certifikata: 3. 10. 2025

Človek je z okoljem neločljivo povezan v ekosistem, v skupek odnosov, kjer vzročnega delovanja ne smemo nikoli zanemariti in pozabiti. Ne zgolj na osebni, temveč tudi na poslovni ravni se je potrebno do njega obnašati s skrbnostjo, ki nam bo zagotavljala prostor za zdravo in kakovostno bivanje. V podjetju Kovinc d.o.o. se zavedamo svoje odgovornosti, zato smo se odločili pridobiti certifikat ISO 14001. 4. oktobra 2016 smo vstopili v družbo podjetij, ki dokazano ustrezajo najvišjim standardom za učinkovito zmanjševanje vplivov organizacije na okolje.

ISO 14001 je naša naložba v prihodnost planeta

Nobenega dvoma ni, da spada kovinarstvo med panoge, v katerih se lahko z brezvestnim ravnanjem povzroči dolgoročna škoda, in ekološka problematika je v najboljših družbah v panogi visoko med prioritetami. Podjetje Kovinc d.o.o. si že od svojega nastanka prizadeva veljati za zeleno podjetje, v katerem se okolja ne zanemarja na račun dobička. Pričeli smo z drobnimi koraki, ki so odpravljali pomanjkljivosti in nazadnje privedli do globalno priznanega certifikata ISO 14001, s katerim s ponosom potrjujemo svojo odgovornost do okolja.

Odnos do narave je pogosto prvi pokazatelj usmerjenosti v prihodnost, saj okolju prijazna proizvodnja in izdelki iz leta v leto prinašajo več inovativnosti ter konkurenčnosti. V našem podjetju upoštevamo merila standarda pri nabavi materialov, pri uporabi energije, pri zmanjševanju tveganj ter zmanjševanju odpadkov v procesu proizvodnje.

Najbolj prijetno pri takšni ekološki osveščenosti je vsekakor to, da prinaša korist za vse:

  • za okolje, ki ostaja zeleno,
  • za podjetje, ki zmanjšuje svoje stroške,
  • za naročnike, ki so zaradi tega deležni ugodnejše cene.

Dodati velja tudi osebno zadovoljstvo. Ko ob koncu delovnega dne ustavimo stroje in zapremo pisarne, nas navdaja zavest, da smo ravnali prav in naredili nekaj dobrega za naš planet, zase in tudi za generacije prihodnosti.

Pri Kovinc d.o.o. se zavedamo, da smo z okoljem eno. Certifikat ISO 14001 je zato zaveza, ki jo jemljemo še kako resno.

Galerija slik

Pogosta vprašanja

  • Ali ste zavezani varovanju okolja še kaj več kot določa ISO 14001?
    Okoljski standard je osnova za zavedno okoljsko razmišljanje. Glede na dejansko ravnanje z okoljem pa skrbimo za zmanjševanje vplivov na okolje, kolikor je to mogoče v skladu s predpisi na vseh področjih podjetja.
  • Kdaj ste uvedli ISO 14001?
    ISO 14001 smo uvedli leta 2016.
  • Kakšne koristi ima podjetje z ISO 14001?
    Koristi, ki izhajajo iz pridobitve certifikata ISO 14001, vključujejo: večje zaupanje kupcev, investitorjev, javnosti in lokalne skupnosti; izboljšanje nadzora stroškov s pomočjo ohranjanja vloženih materialov in energije; zmanjšano tveganje za odškodninsko odgovornost in posledično pocenitev zavarovalnih premij; lažja pridobitev raznih dovoljenj za obratovanje.
  • Kaj pomeni ISO 14001 in kaj certificira?
    ISO 14001 je del serije mednarodnih standardov, in omogoča podjetju, da nadzoruje vpliv svojega delovanja na okolje.
  • Kako pristopate k težavi onesnaženosti okolja?
    V podjetju skrbimo za recikliranje odpadkov, za zmanjšanje odpadkov in zmanjšanje porabe energije. V ta namen smo kupili že dva stroja, ki imata fiber tehnologijo in v primerjavi z drugimi laserji porabita manj električne energije.