Certifikat ISO 14001:2015

ISO 14001
Datum prve odobritve: 4. 10. 2016
Veljavnost certifikata: 3. 10. 2022

Človek je z okoljem neločljivo povezan v ekosistem, v skupek odnosov, kjer vzročnega delovanja ne smemo nikoli zanemariti in pozabiti. Ne zgolj na osebni, temveč tudi na poslovni ravni se je potrebno do njega obnašati s skrbnostjo, ki nam bo zagotavljala prostor za zdravo in kakovostno bivanje. V podjetju Kovinc d.o.o. se zavedamo svoje odgovornosti, zato smo se odločili pridobiti certifikat ISO 14001. 4. oktobra 2016 smo vstopili v družbo podjetij, ki dokazano ustrezajo najvišjim standardom za učinkovito zmanjševanje vplivov organizacije na okolje.

ISO 14001 je naša naložba v prihodnost planeta

Nobenega dvoma ni, da spada kovinarstvo med panoge, v katerih se lahko z brezvestnim ravnanjem povzroči dolgoročna škoda, in ekološka problematika je v najboljših družbah v panogi visoko med prioritetami. Podjetje Kovinc d.o.o. si že od svojega nastanka prizadeva veljati za zeleno podjetje, v katerem se okolja ne zanemarja na račun dobička. Pričeli smo z drobnimi koraki, ki so odpravljali pomanjkljivosti in nazadnje privedli do globalno priznanega certifikata ISO 14001, s katerim s ponosom potrjujemo svojo odgovornost do okolja.

Odnos do narave je pogosto prvi pokazatelj usmerjenosti v prihodnost, saj okolju prijazna proizvodnja in izdelki iz leta v leto prinašajo več inovativnosti ter konkurenčnosti. V našem podjetju upoštevamo merila standarda pri nabavi materialov, pri uporabi energije, pri zmanjševanju tveganj ter zmanjševanju odpadkov v procesu proizvodnje.

Najbolj prijetno pri takšni ekološki osveščenosti je vsekakor to, da prinaša korist za vse:

  • za okolje, ki ostaja zeleno,
  • za podjetje, ki zmanjšuje svoje stroške,
  • za naročnike, ki so zaradi tega deležni ugodnejše cene.

Dodati velja tudi osebno zadovoljstvo. Ko ob koncu delovnega dne ustavimo stroje in zapremo pisarne, nas navdaja zavest, da smo ravnali prav in naredili nekaj dobrega za naš planet, zase in tudi za generacije prihodnosti.

Pri Kovinc d.o.o. se zavedamo, da smo z okoljem eno. Certifikat ISO 14001 je zato zaveza, ki jo jemljemo še kako resno.

Galerija slik