MAG varjenje

MAG varjenje je metoda obločnega varjenja v zaščitenem okolju, za ustvarjanje katerega se uporablja ogljikov dioksid (CO2) in neoplaščena elektroda. MAG varjenje se uporablja za:

  • malo legirana konstrukcijska jekla;
  • tanko in srednje debelo pločevino.

Debelina materiala ne sme presegati enega milimetra, zato se MAG varjenje najpogosteje uporablja pri avtokleparskih in podobnih delih, prav tako pa z njim varimo jeklene konstrukcije.

Pri MAG varjenju nastane električni oblok med varilno žico in varjencem (uporablja se enosmerni tok), ki se ravno tako kot dodajani material tali, to pa vodi v spajanje. Ker je ogljikov dioksid kot zaščitni plin aktiven, delno reagira s staljeno kovino, torej zaščita ni popolna – MAG varjenje zaradi visokih temperatur namreč povzroča ločevanje CO2 na ogljikov oksid (CO) in kisik (O), kar povzroča delno oksidacijo. Zaradi tega storitev ni primerna za varjenje lahkih zlitin oziroma lahkih kovin.

Kljub temu, da MAG varjenje ni primerno za vse materiale in je zvar nekoliko širši, je za manj zahtevna varjenja ter za navadna jekla še kako uporaben, saj je ta metoda varjenja cenovno najbolj ugodna. Ali je za vaše izdelke primernejša od varjenja v prosti atmosferi ter varjenja v nevtralnih plinih, pa vam bodo najbolje svetovali naši strokovnjaki – nenazadnje je za menjavo MAG varjenja z MIG varjenjem potrebna zgolj zamenjava jeklenke s plinom, torej je sprememba metode varjenja povsem enostavna.

Video galerija

Postopek MIG/MAG varjenja

MIG in MAG varjenje, ki spadata med najbolj razširjene postopke varjenja, se uporabljata predvsem v industrijski proizvodnji ter pri izdelavi jeklenih konstrukcij.

Galerija slik

Vsi varilni postopki po standardu EN ISO 3834-2

MAG varjenje je cenovno najbolj ugodna, hkrati pa tudi najbolj razširjena oblika varjenja. Pri podjetju Kovinc d.o.o. vam zagotavljamo visoko kakovost v skladu z odobrenimi varilnimi postopki in zahtevami po EN ISO 3834-2, naši varilci pa so za MAG in druge metode varjenja certificirani v skladu z EN 287. Ne glede na to, kakšna vrsta varjenja je potrebna oziroma kakšni so materiali ter izdelki, vam zato v vsakem primeru zagotavljamo kakovost.